Pályázatok

A projekt azonosító száma: GINOP-2.1.7-15-2016-01131
A kedvezményezett neve: MESTER ECSET Festő és Felületkezelő Korlátolt Felelősségű Társaság
A projekt címe: Többtengelyes könnyűfém-öntvény felületi megmunkáló berendezés-prototípus kifejlesztése
A szerződött támogatás összege: 20 345 236 Ft
A támogatás mértéke (%-ban): 59,646727%
A projekt tartalmának bemutatása:

A fejlesztés tárgya, egy olyan berendezés megalkotása, amely a könnyűfém öntvények öntés utáni durva sorjázását követő felületkezelését végzi. A hatékonyságot oly módon fokozza, hogy egy időpillanatban az alkatrész lehetőleg minél több — maximum három síkban kiterjedő — oldalát legyen képes egyszerre csiszolni. A kifejlesztendő prototípus működési elve ismert, az előzetes megvalósíthatósági vizsgálatok igazolják a megoldás elméleti működőképességét. Ezek továbbgondolásával született meg egy komplett értékesíthető berendezés kifejlesztésének az ötlete.

A prototípus lényege a kompakt kis helyigényű méret, az alkalmazott technológia mellett a környezetbe nem kerül ki semmilyen veszélyes anyag, továbbá a megmunkálás a munkadarab több oldalán megy egyszerre végbe, ezért hatékonysága igen jó. A kisméretű berendezés nem igényel jelentős ingatlan-beruházást, könnyen telepíthető, ezáltal azok számára is elérhető megoldás, akik kisebb db-számú sorozatokat szeretnének megmunkálni, vagy anyagi erőforrásaik miatt nem elérhető számukra egy hasonló termelékenységet biztosító robot alkalmazása.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2019.04.30
Dokumentumok: FotódokumentációÚj terméket ismertető kiadvány
A projekt azonosító száma: GINOP-1.2.2-16-2017-00122
A kedvezményezett neve: MESTER ECSET Festő és Felületkezelő Korlátolt Felelősségű Társaság
A projekt címe: A festési technológiai folyamat korszerűsítése a Mester Ecset Kft-nél
A szerződött támogatás összege: 24 000 000 Ft
A támogatás mértéke (%-ban): 50%
A projekt tartalmának bemutatása:

A technológiai fejlesztés keretén belül beszerzendő festősor lehetővé teszi, hogy a vállalatnál dolgozó munkatársak egy olyan erőforráshoz jussanak, amely a sorozat-jellegű feladatok esetében, a felületkezelési folyamat jelenleg fennálló szűk keresztmetszetét — magát a festést — gyorsítja meg illetve teszi hatékonyabbá. Így az, a felület-előkészítő valamint az utómunkát végző és ellenőrző-csomagoló részleg munkájával együtt egy hatékony komplex egységet tud alkotni.

A projekt befejezési dátuma: 2018.12.20.